دانستنی ها, نگهداری گیاهان

گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا

گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا

همه ما می‌دانیم که برای داشتن زندگی سالم و عاری از بیماری به هوای پاک نیاز داریم و هوای آلوده مشکلات زیادی را برای ما به همراه دارد؛ اما برای مقابله با اثرات آلودگی هوا چه می‌کنیم؟ مثلاً آیا با بستن در و پنجره‌ها در روزهای کثیف و بیرون نرفتن از خانه، اثرات آلودگی هوا را به حداقل رسانده‌ایم؟ در هوای آلوده نه تنها بستن درها و پنجره‌ها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه طبق آمار، آلودگی در محیط‌های بسته مانند خانه یا محل کار می‌تواند تا پنج برابر بیشتر از فضای باز باشد؛ بنابراین لازم است اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطرات آلودگی هوا انجام شود. با راه‌حل‌هایی مانند خرید دستگاه تصفیه یا استفاده از گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا، می‌توان اثرات آلودگی هوا را به حداقل رساند.

امروزه آلودگی هوا یکی از 5 مشکل اصلی بشر محسوب می‌شود و راه‌حل‌های مختلفی برای آن ارائه شده است. آیا تا به حال فکر کرده‌اید که گیاهان آپارتمانی علاوه بر جنبه زیبایی چه ویژگی‌های دیگری دارند؟ گیاهان تصفیه کننده هوا می‌توانند به پاکسازی محیط اطراف شما کمک زیادی کنند. پس در این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا آشنا شوید.

نحوه تصفیه هوا توسط گیاهان

در سال 1989، تحقیقات ناسا نشان داد که برخی از گیاهان در جذب آلاینده‌ها، به ویژه در محیط‌های بسته با گردش هوای کمتر، بهتر عمل می‌کنند. این مطالعه مبنای بسیاری از مطالعات جدید بر روی گیاهانی شد که به تصفیه هوای محیط کمک می‌کنند. اگرچه گل های آپارتمانی نمی‌توانند عملکرد کاملاً موثری در تصفیه هوا داشته باشند، اما در کنار روش‌هایی مانند استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا، یکی از مهم‌ترین افزودنی‌ها محسوب می‌شوند.

ایجاد حس خوب در محیط، افزایش تمرکز، کاهش استرس و خستگی از دیگر مزایای استفاده از گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا هستند. ناسا دو تا سه گلدان 20 تا 25 سانتی متری در هر 30 متر مربع را توصیه می‌کند. در این میان برخی از گیاهان عملکرد بهتری در حذف آلاینده‌های محیطی دارند.

با توجه به تحقیقاتی که روی گیاهان انجام شده است، می‌توان گفت که استفاده از گیاهان تصفیه کننده هوا یکی از بهترین راه‌ها برای از بین بردن آلودگی هوا به خصوص در داخل خانه و محل کار هستند؛ زیرا گیاهان می‌توانند به راحتی سموم و مواد شیمیایی موجود در هوا را جذب کنند و در عوض هوای تازه را به شما هدیه بدهند.

گیاهان با استفاده از برگ‌های خود سموم را جذب کرده و به ریشه می‌فرستند، جالب است بدانید که همین مواد مضر در فرآیندی عجیب به تدریج به مواد غذایی تبدیل می‌شوند.

گیاهان نه تنها می‌توانند سموم را جذب کنند، بلکه می‌توانند دی‌اکسید کربن را از طریق برگ‌های خود جذب و سپس فتوسنتز کنند و اکسیژن تازه را برای شما به ارمغان بیاورند. با افزایش تعداد گیاهان، میزان اکسیژن افزایش می‌یابد. همچنین گیاهان می‌توانند از طریق ریشه نیز سموم را جذب کنند. با مراجعه به صفحه سفارش آنلاین گل از بین باکس های گل تولد، سورپرایز… انتخاب بهتری داشته باشید.

نحوه تصفیه هوا توسط گیاهان

نکات خرید گیاهان تصفیه کننده

قبل از خرید گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. اگر حیوانات خانگی مانند گربه یا سگ را در خانه نگهداری می‌کنید، باید در خرید گیاهان تصفیه کننده هوا تجدید نظر کنید؛ زیرا این گیاهان می‌توانند سلامتی این حیوانات را به خطر بیندازند. هنگام خرید گیاهان جدید، حتماً از فروشنده در مورد این نوع خطرات و اینکه آیا آن‌ها باعث ایجاد حساسیت می‌شوند سوال کنید.

علاوه بر این، استفاده زیاد از گیاهان می‌تواند رطوبت منطقه را افزایش دهد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی باید اطمینان حاصل کرد که آب اضافی در گلدان نمی‌ماند و این آب اضافی از گلدان‌ها جمع آوری خواهد شد.

نکات خرید گیاهان تصفیه کننده

بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا

در ادامه قصد داریم برخی از بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا را معرفی کنیم:

۱. پتوس

نام علمی این گیاه EPIPREMNUM AUREUM  است که بیشتر با نام پتوس شناخته می‌شود. پتوس گیاهی زیبا و بومی جزایر سلیمان و متعلق به گروه گیاهان خزنده است. این گیاه با نام‌هایی مانند چکمه طلا یا انگور نقره‌ای نیز شناخته می‌شود، اما بیشتر آن را با نام پوتوس یا پتوس می‌شناسند.

از آنجایی که نگهداری از پتوس آسان است، اکثر خانواده‌ها آن را به عنوان یک گیاه زینتی و خانگی نگهداری می‌کنند. این گیاه به دلیل خاصیت تصفیه کنندگی، دفع سمومی مانند فرمالدئید، تولوئن، زایلن و بنزن مورد توجه عموم قرار گرفته است و از بهترین نمونه‌های گیاهان تصفیه ‌کننده هوا محسوب می‌شود.

پتوس

۲. آگلونما

آگلونما یا گیاه همیشه سبز چینی، یکی از بهترین انواع گیاه آپارتمانی با خاصیت تصفیه کنندگی هوا است؛ زیرا در نور کم و در مناطقی از خانه (مانند اتاق خواب تاریک) که هیچ گیاه دیگری رشد نمی‌کند، به خوبی رشد خواهد کرد. بهترین نکته در مورد این گیاه این است که سموم بیشتری را در زمان کمتری دفع می‌کند. آگلونما گیاهی بسیار زیبا با برگ‌های خاردار، ساقه‌های کوتاه و برگ‌های نیزه‌ای شکل و خمیده به سمت پایین به طول 12 تا 15 سانتی متر (گاهی تا 20 سانتی متر) است. این گیاه زیبا مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی دارد. گله‌ای این گیاه سفید رنگ است و در تابستان ظاهر می‌شود.

آگلونما

۳. اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم با نام علمی  spathyphylum که به آن گل قاشقی نیز می‌گویند، گیاه بسیار زیبایی است که می‌تواند تا 60 درصد از هوای اتاق را به تنهایی تصفیه کند. نکته جالب در مورد این گیاه این است که گرده‌های ریز را از طریق برگ‌های خود می‌گیرد و از طریق ریشه از آن به عنوان غذا استفاده می‌کند.

اسپاتی فیلوم

۴. نخل راپیس

نخل راپیس با نام علمی Rhapis excels یکی از موثرترین گیاهان در تصفیه هوا از آلاینده‌های فرمالدئید، آمونیاک، زایلن و تولوئن است. نخل راپیس یکی از گیاهان مناسب برای محیط کار است. جذابیت این درخت نخل در برگ‌های همیشه سبز آن نهفته است.

نخل راپیس

۵. آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی است که به نگهداری بسیار کمی نیاز دارد و بر اساس تحقیقات انجام شده یکی از بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا محسوب می‌شود. همچنین این گیاه برای زیباسازی فضای داخلی خانه بسیار مناسب است.

جالب است بدانید که آلوئه ورا به طور مداوم در شب اکسیژن آزاد می‌کند و برای استفاده در اتاق خواب ایده‌آل است. این گیاه همچنین با بنزن (مواد شوینده و پلاستیک) و فرمالدئید (از رنگ و کف) مبارزه می‌کند و هوا را تمیز نگه می‌دارد.

نام آلوئه ورا در لغت به معنای ماده تلخ براق بوده که از کلمه عربی آلوئه گرفته شده است. اگر ساقه‌ها را در لبه برگ‌های آلوئه ورا جدا کنیم، از فضای خالی آن‌ها ژل حاوی تمام خواص گیاه ترشح می‌شود. این گیاه که به صبر زرد نیز معروف است، یکی از گیاهان مورد استفاده در طب سنتی هند «آیورودا» محسوب می‌شود و جنبه‌های درمانی مختلفی دارد. اگر لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌های آلوئه ورا ظاهر شود، به معنای سطوح بالای مواد شیمیایی مضر در هوا است.

آلوئه ورا

۶. گل داوودی

گل داوودی 200 گونه مختلف دارد. این گیاه یک‌ساله یا چند ساله است که بستگی به نوع گونه‌ای که دریافت می‌کنید دارد و روی بسته بندی درج می‌شود. گل‌های داوودی دارای برگ‌ها و گل‌های سبز با تنوع رنگی متفاوت هستند. این گل تصفیه کننده بسیار خوبی است و سمومی مانند فرمالدئید، بنزن، آمونیاک، زایلن و تولوئن را از بین می‌برد. گل داوودی یکی از گیاهانی است که در شب اکسیژن زیادی ترشح می‌کند و خواب بسیار راحت را برای شما به ارمغان می‌آورد.

گل داوودی

۷. دراسنا کامپکت

دراسنا کامپکت متعلق به خانواده دراسنا است، گیاهانی که نگهداری از آن‌ها بسیار راحت خواهد بود و مقاومت بالایی دارند. دراسنا کامپکت گیاهی مقاوم و مناسب برای مکان‌های خاص مانند بانک‌ها، ادارات و مکان‌هایی با نور کم است. این گیاه در ابتدا بسیار کوچک است و به مرور زمان رشد می‌کند. این گیاه به عواملی حساس است که باعث زرد یا قهوه‌ای شدن برگ‌ها یا سوختن نوک آن‌ها می‌شود، اما با مراقبت مناسب می‌توان این مشکل را حل کرد. دراسنا یکی از بهترین گیاهان برای حذف تری کلرواتیلن از هوا است.

دراسنا کامپکت

۸. آنتوریوم

گلدان آپارتمانی آنتوریوم که در برخی منابع به آن درفش نیز می‌گویند دارای گل‌های فوق‌العاده جذاب و زیبا که نیاز به نور و آبیاری متوسطی دارد و یکی از فواید این گیاه گلدهی در 300 روز از 365 روز در سال است. این گیاه به دلیل خاصیت پاک‌کنندگی سمومی مانند فرمالدئید، آمونیاک، زایلن را از فضا پاک می‌کند.

آنتوریوم

سخن پایانی

تأثیر گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا بر کیفیت هوای داخل ساختمان غیرقابل انکار است. با این حال استفاده از گیاهان به تنهایی برای پاکسازی هوای خانه کافی نیست. در کنار استفاده از گیاهان، لازم است با اقدامات دیگر سلامتی را برای خود و خانواده به ارمغان بیاوریم. این اقدامات عبارت‌اند از: تغذیه صحیح و سالم، کاهش مصرف مواد شیمیایی در خانه، کاهش آلاینده‌های تهویه مطبوع در منزل و خرید دستگاه تصفیه هوا.

در این مقاله بهترین نمونه‌های گیاهان تصفیه کننده هوا را به شما معرفی کرده‌ایم. از این گیاهان می‌توانید در اتاق خواب و اتاق نشیمن استفاده کنید و علاوه بر زیبایی از اکسیژن تولیدی آن‌ها نیز بهره ببرید.

 

سوالات متداول

✅کدام گیاهان آلودگی هوا را جذب می‌کنند؟

گیاهان زیادی وجود دارند که مراقبت از آن‌ها آسان است، اما به پاکسازی آلاینده‌های موجود در هوا کمک می‌کنند. از جمله این گیاهان می‌توان به دراسنا، گل داوودی، اسپاتی فیلوم و پتوس اشاره کرد.

✅گیاهان چگونه هوا را تمیز می‌کنند؟

گیاهان در طول فتوسنتز خود، آلاینده‌های محیط را جذب می‌کنند؛ اما فراموش نکنیم که گیاهان بیشتر آلاینده‌های شیمیایی را جذب می‌کنند و به تنهایی برای پاکسازی هوا کافی نیستند.

✅گیاهان تصفیه کننده هوا کدام‌اند؟

در سال 1989، تحقیقات ناسا نشان داد که برخی از گیاهان در جذب آلاینده‌ها، به ویژه در محیط‌های بسته با گردش هوای کمتر، بهتر عمل می‌کنند. آن‌ها دریافتند که گیاهانی مانند اسپاتی فیلوم در دسته بهترین گیاهان برای جذب آلاینده‌ها قرار می‌گیرند.

✅در چه شرایطی نباید از گیاهان تصفیه کننده هوا استفاده کنیم؟

اگر حیوانات خانگی مانند گربه یا سگ را در خانه نگهداری می‌کنید، باید در خرید گیاهان تصفیه کننده هوا تجدید نظر کنید؛ زیرا این گیاهان می‌توانند سلامتی این حیوانات را به خطر بیندازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *