دانستنی ها, نگهداری گیاهان

انواع گیاهان آپارتمانی گلدار را بشناسید

انواع گیاهان آپارتمانی گلدار را بشناسید

تماشای گل‌های رنگارنگ در پارک‌ها و فضای سبز همیشه حس خوبی القا می‌کند. گل‌ها تنوع و کنتراست را به رنگ سبز و یکنواخت به محیط می‌بخشند. دوستداران گل و گیاه همیشه سعی می‌کنند این گل‌های زیبا را در باغ یا پاسیو خود پرورش دهند؛ اما پرورش گل و گیاه در خانه‌های امروزی کار سختی است. بیشتر گیاهان گلدار برای رشد و گلدهی به نور مستقیم خورشید نیاز دارند. بسیاری از آپارتمان‌ها تراس‌های پر از نور و فضایی برای گل‌های رنگارنگ ندارند. این امر زندگی در یک محیط آپارتمان کوچک را برای دوستداران گل و گیاه کمی سخت و کسل کننده می‌کند؛ اما می‌توان با پرورش برخی از انواع گیاهان آپارتمانی گلدار در ساختمان‌های آپارتمانی بر این مشکل غلبه کرد.

برخی افراد تصور می‌کنند که گیاهان آپارتمانی مجموعه‌ای از برگ‌های سبز زینتی هستند که تنها به دلیل شکل و رنگ خاص برگ‌ها و ساقه‌ها، پرورش و نگهداری می‌شوند، اما بسیاری از آن‌ها نه تنها به دلیل زیبایی برگ‌ها، بلکه به دلیل گل‌هایی که تولید می‌کنند نیز محبوب هستند. با نگهداری و پرورش این نوع گیاهان گل دار در خانه می‌توانیم فضای داخلی را از یکنواختی دور کرده و رنگ‌های طبیعی را به خانه اضافه کنیم. همچنین میتوانید با مراجعه به صفحه ارسال گل به تهران از بین متنوع ترین گل ها انتخاب فوق العاده ای داشته باشید.

گیاهان گلدار به چه گیاهانی گفته می‌شود؟

گیاهان آپارتمانی گلدار گیاهان مقاومی هستند که می‌توانند در آپارتمان رشد کنند و گل بدهند. این گیاهان علاوه بر تزئینی بودن و کمک به تصفیه هوا، قابلیت گلدهی نیز دارند. معمولاً اکثر انواع گیاهان آپارتمانی گلدار همیشه سبز هستند و شرایط رشد سختی ندارند.

گل آپارتمانی معمولاً با حجم آب کم رشد می‌کنند و نیازی به نور مستقیم و شدید آفتاب ندارند. برخی از این گیاهان مانند آنتوریوم، ارکیده، بنفشه آفریقایی و غیره در دسته گیاهان گل دار طبقه بندی می‌شوند و به همین دلیل قیمت نسبتاً بالاتری دارند. انواع گیاهان آپارتمانی گلدار می‌توانند چندین سال مقاومت کنند. اگر به درستی از آن‌ها مراقبت شده و شرایط رشد آن‌ها همیشه حفظ شود تا مدت‌ها از حضور آن‌ها لذت خواهید برد.

گیاهان گلدار به چه گیاهانی گفته می‌شود؟

ویژگی‌های گیاهان گلدار

تاریخچه گیاهان گلدار به بیش از 130 میلیون سال پیش برمی‌گردد. این گیاهان بیش از 90 درصد از قلمرو گیاهان را تشکیل می‌دهند. گونه‌های گیاهی گلدار روی زمین، در هر زیستگاهی از جمله جنگل‌های انبوه، مراتع، بیابان‌ها و قله‌های آلپ سازگار می‌شوند. گیاهان گلدار دارای تعدادی ویژگی متمایز هستند که آن‌ها را از گیاهان غیر گلدار متمایز می‌کند. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این گروه از گیاهان این است که تخمک‌ها در برچه‌ها قرار دارند، ساختاری که از تخمدان تشکیل شده و تخمک‌ها را در بر می‌گیرد و محل انجام فرآیند گرده افشانی است. همچنین، یک چرخه دوگانه لقاح در ساختار این گیاهان رخ می‌دهد که منجر به تشکیل آندوسپرم می‌شود و سه پرچم با دو کیسه گرده در اندام آن‌ها وجود دارد.

وجود اندام‌های گلدار

گل‌ها، اندام‌های تولید مثل گیاهان گلدار، بارزترین ویژگی گیاهان گل دار هستند که آن‌ها را از سایر گیاهان دانه‌ای متمایز می‌کنند. گل‌ها به آنژیوسپرم‌ها فرصتی برای داشتن سیستم تولید مثلی اختصاصی گونه می‌دهند و بنابراین راهی برای تکامل آسان‌تر به گونه‌های مختلف بدون خطر آمیختگی با گونه‌های مرتبط فراهم می‌کنند. گونه‌زایی سریع‌تر به آنژیوسپرم‌ها اجازه می‌دهد تا این گیاهان با طیف وسیع‌تری از موقعیت‌های زیست محیطی سازگار شوند. این ویژگی به گیاهان گلدار اجازه می‌دهد تا حد زیادی بر اکوسیستم‌های زمینی تسلط داشته باشند و حدود 90 درصد از همه گونه‌های گیاهی را تشکیل می‌دهند.

تاژک با دو جفت کیسه گرده

در گیاهان گل دار پرچم‌ها بسیار سبک‌تر هستند و به مرور زمان با سازگاری با روش‌های گرده افشانی مانند گرده افشان‌های بومی به تنوع گیاهان گلدار کمک کرده‌اند. در این نوع گیاهان، برچه‌ها نیز در طول زمان اصلاح شدند تا از خودبارورسازی جلوگیری شود که تنوع بیشتری را امکان‌پذیر می‌کند و در نهایت به گیاهان گلدار اجازه می‌دهد در محیط‌های متنوع زندگی کنند.

کاهش گامتوفیت نر به سه سلول

گامتوفیت نر در گیاهان گلدار به طور قابل توجهی در مقایسه با گیاهان دانه‌دار کاهش می‌یابد. اندازه گرده کوچک‌تر زمان بین گرده افشانی، رسیدن دانه گرده به گیاه ماده و لقاح را کاهش می‌دهد. در گیاهان دانه‌ای، لقاح می‌تواند تا یک سال پس از گرده افشانی اتفاق بیفتد، در حالی که در آنژیوسپرم‌ها (گیاهان گلدار)، لقاح خیلی زود پس از گرده افشانی آغاز می‌شود. علاوه بر این، زمان کوتاه‌تر بین گرده‌افشانی و لقاح به گیاهان گلدار اجازه می‌دهد بلافاصله پس از گرده‌افشانی بذر تولید کنند که این یک مزیت تکاملی متمایز گیاهان گلدار است.

تبدیل برچه به میوه

در انواع گیاهان گل دار هنگامی که تخمدان بارور می‌شود، برچه و برخی از بافت‌های اطراف آن به میوه تبدیل خواهد شد. میوه اغلب به عنوان یک جاذبه برای پراکنده شدن بذر عمل می‌کند. فرآیند پراکندگی بذر باعث تنوع بیشتر در این نوع گیاهان می‌شود.

کاهش گامتوفیت ماده

گامتوفیت ماده کاهش‌یافته، مانند گامتوفیت نر کاهش‌یافته، می‌تواند نوعی سازگاری باشد که امکان کاشت سریع‌تر را فراهم می‌کند و در نهایت منجر به سازگاری بیشتر گیاهان گلدار مانند چرخه‌های زندگی علفی سالانه می‌شود و به این گروه از گیاهان اجازه می‌دهد فضاهای طبیعی بیشتری را پر کنند.

آندوسپرم

در این نوع گیاهان به طور کلی، تشکیل آندوسپرم پس از لقاح و قبل از اولین تقسیم میتوزی زیگوت آغاز می‌شود. آندوسپرم یک بافت بسیار مغذی است که می‌تواند برای دانه در حال رشد، لپه‌ها و گاهی نهال هنگام رشد اولیه به عنوان تغذیه استفاده شود.

نکات خرید گیاهان گلدار

نکات خرید گیاهان گلدار

نکاتی که قبل از خرید انواع گیاهان آپارتمانی گلدار باید در نظر بگیرید به شرح زیر هستند:

  • بیشتر گیاهان آپارتمانی گلدار از مناطق بارانی استوایی می‌آیند، پس تا حد امکان آب و هوای گرمسیری را برای آن‌ها شبیه سازی کنید.
  • هنگام خرید گیاهان آپارتمانی گلدار، حتماً از فروشنده یا کارشناس مربوطه در مورد شرایط نگهداری آن‌ها سوال کنید.
  • هنگام حمل و نقل گیاهان آپارتمانی گلدار از محل خرید به خانه مراقب باشید دمای آن‌ها زیاد تغییر نکند.
  • هنگام خرید گیاهان آپارتمانی گلدار، کود مناسب برای آن‌ها بخرید تا بتوانید هر زمان که احساس کردید به کود نیاز دارند به آن‌ها کود بدهید.
  • با ورود هر گیاه آپارتمانی گلدار به فضا، محل نهایی و دائمی آن را مشخص کنید تا نیازی به تعویض چندباره جایگاه آن نباشد. گیاهان آپارتمانی در اصل در زمین رشد می‌کنند و رابطه چندان خوبی با جابجایی و تغییرات آب و هوایی ندارند.

معرفی بهترین گیاهان آپارتمانی گلدار

در ادامه قصد داریم برخی از زیباترین و بهترین انواع گیاهان آپارتمانی گلدار را معرفی و بررسی کنیم:

۱. بنفشه آفریقایی

در میان بسیاری از انواع گیاهان آپارتمانی گلدار، بنفشه آفریقایی یکی از بهترین‌ها است. با کمی مراقبت، بنفشه آفریقایی چندین بار در سال شکوفا می‌شود. تنوع بنفشه آفریقایی با برگ‌ها و گل‌های مختلف به صدها گونه می‌رسد، این گیاه از نظر زیبایی بی نظیر است. بنفشه‌های آفریقایی مکان‌هایی مانند آشپزخانه‌های پر نور را دوست دارند. زمانی که بنفشه آفریقایی را آبیاری می‌کنید، مراقب باشید که روی برگ‌ها آب نپاشید، زیرا باعث ایجاد لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها می‌شود.

بنفشه آفریقایی

۲. گل یاس

گونه‌های زیادی از یاس با زیبایی بی اندازه خود وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به یاس گل و یاس سمباک اشاره کرد. برای مراقبت از گل یاس به آن‌ها نور و رطوبت زیادی بدهید. گل یاس به رنگ صورتی و سفید و بسیار معطر است.

گل یاس

۳. گیاه کلیویا

کلیویا که به آن گیاه خورشید نیز می‌گویند، یکی از گیاهان گران قیمت گلدار آپارتمانی است. جالب است بدانید دوران گلدهی گیاه کلیویا دقیقاً مصادف با عید نوروز است، یعنی اواخر زمستان و اوایل بهار. گل‌های شیپوری شکل این گیاه بسیار معطر و رنگارنگ هستند و گاهی به بیست گل هم می‌رسد که شما را شگفت زده می‌کند. گل‌های کلیویا نارنجی مایل به قرمز یا زرد هستند. توجه داشته باشید که گیاه کلیویا شرایط خشک و خنک را دوست دارد. حتماً این گیاه را در جایی قرار دهید که هوای خنک‌تر و متعادل‌تری داشته باشد، مخصوصاً در فصل زمستان که بخاری‌ها روشن هستند.

گیاه کلیویا

۴. گیاه مرجانی

گیاه مرجانی، گیاه بومی منطقه ماداگاسکار است و همیشه در صورت مهیا بودن شرایط آماده شکوفه دادن خواهد بود. گل‌های مرجان قرمز، صورتی، کرم و زرد هستند. البته گل‌های قرمز و صورتی آن بیشتر دیده می‌شوند. طبق اعتقادات چینی‌ها اگر این گیاه هشت گل بدهد برای صاحبش خوش‌شانسی می‌آورد. گل مرجانی نور را دوست دارد و از رطوبت طولانی مدت بیزار است، بنابراین تا زمانی که مطمئن نشدید به آب نیاز دارد از آبیاری آن خودداری کنید.

گیاه مرجانی

۵. ارکیده

ارکیده یکی از زیباترین گیاهان آپارتمانی گلدار است. گل ارکیده نه تنها تزئینی است بلکه مصارف دارویی، خوراکی و صنعتی نیز دارد. عصاره گل برخی از گونه‌های ارکیده به دلیل عطر و بوی خاص در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود و از میوه این گیاه به نام «وانیل» در پخت و پز و شیرینی‌پزی استفاده خواهد شد. این گیاهان زیبا و متنوع از خانواده بزرگ ارکیده‌ها و بومی جنوب شرقی آسیا و بیشتر مناطق گرمسیری جهان هستند. مراقبت از گیاه ارکیده در خانه کار دشواری نیست. برخی از گونه‌های ارکیده به نور غیرمستقیم متوسطی نیاز دارند و گونه‌های دیگر به محیطی با نور کامل نیاز خواهند داشت. بهترین دما برای پرورش این گیاهان بین 12 تا 28 درجه سانتی‌گراد است.

ارکیده‌ها به آب کمی نیاز دارند و خاک آن‌ها باید بین دو آبیاری خشک شود. این گیاه زیبا رطوبت بالا را دوست دارد. برای تأمین رطوبت، می‌توانید یک جزیره زیر گلدان ایجاد کرده، از بخار سرد استفاده و روزانه با آب تصفیه شده به آن اسپری کنید. ارکیده‌ها را باید در خاک سبک کاشت. برخی مقداری زغال چوب و ماسه درشت به خاک ارکیده اضافه می‌کنند. روش تکثیر این گیاه معمولاً از طریق کاشت بذر و تقسیم ریشه است.

ارکیده

۶. بنت قنسول

بنت قنسول گیاهی زیبا و گلدار از خانواده Euphorbia و بومی مکزیک، گواتمالا و آمریکای مرکزی است. این گیاه به دلیل داشتن برگ‌های متنوع (کاسبرگ) یکی از محبوب‌ترین گیاهان برای تزیین منزل در روزهای پایانی پاییز، شب یلدا و به طور کلی پاییز و زمستان است. این گیاه از اواسط پاییز تا اوایل زمستان شکوفا می‌شود. در محیط آپارتمان این گیاه کمی سخت به مرحله گل دادن می‌رسد. بنت قنسول را معمولاً در گلخانه و یا در فضای باز پرورش می‌دهند و پس از گلدهی برای فروش به بازار عرضه می‌کنند. گونه‌های مختلف گیاه بنت قنسول با اقلیم ایران سازگاری کامل دارند. برای اینکه گیاه بنت قنسول دوام بیشتری داشته باشد، می‌توانید پس از خرید و گلدهی گل‌ها آن را در تراس آفتاب‌گیر آپارتمان یا باغ قرار دهید و در پاییز می‌توانید آن را به فضای داخلی خانه منتقل کنید.

این گیاه برای سبز ماندن همیشه به خاک مرطوب نیاز دارد و خاک سبک و با زهکشی مناسب را به خاک‌های فشرده ترجیح می‌دهد. گیاه بنت قنسول در محیط روشن بهتر رشد می‌کند. در مناطق معتدل می‌توانید این گیاه را در زیر نور مستقیم خورشید، در باغ و یا در تراس باز پرورش دهید. بهترین مکان برای نگهداری بنت قنسول در خانه، روبروی پنجره‌های جنوب شرقی است. برای افزایش عمر گل‌های این گیاه در پاییز و زمستان لازم است دمای داخل خانه را کمی پایین‌تر از حد معمول بیاورید. تکثیر این گیاه زیبا معمولاً با کاشت قلمه انجام می‌شود.

بنت قنسول

۷. گل آزالیا

گل آزالیا یکی از انواع گیاهان آپارتمانی گلدار است که نیاز به آبیاری منظم و روزانه و دریافت نور فراوان دارد. گل آزالیا به رطوبت بالایی نیاز دارد، بنابراین باید هر روز مه پاشی شود. اگرچه این گل نیاز به مراقبت زیادی دارد، اما شکوفه‌های زیبای سفید، صورتی و سرخابی آن ارزش تلاش را خواهد داشت. ویژگی اصلی گل آزالیا که باعث شده با وجود شرایط مراقبتی سخت‌تر، به شما توصیه کنیم یکی از آن را داشته باشید، این است که نقش موثری در از بین بردن فرمالدئید موجود در هوا و تصفیه هوای اتاق دارد.

گل آزالیا

سخن پایانی

در این مقاله با گیاهان گلداری آشنا شده‌ایم که بسیار با محیط‌های آپارتمانی سازگاری دارند و می‌توانند یکی از بهترین گزینه‌ها برای دکوراسیون منزل شما باشند. همچنین بررسی کردیم که هر گیاه به چه شرایطی نیاز دارد تا بهتر رشد کند. گیاهان آپارتمانی گلدار علاوه بر کمک به زیبایی محیط زندگی یا کار، عموماً گیاهان حساسی هستند و برای اینکه بتوانید در تمام طول سال از گل‌های زیبای آن‌ها لذت ببرید، باید به فکر مراقبت‌های ویژه از آن‌ها نیز باشید؛ بنابراین هنگام خرید این نوع گیاهان از تصمیم‌گیری عجولانه خودداری کرده و پس از دریافت اطلاعات دقیق از فروشنده اقدام به خرید کنید. با داشتن یک گیاه آپارتمانی گلدار در فضا، هر روز شاداب و باانگیزه خواهید بود.

 

سوالات متداول

✅گیاهان گلدار به چه گیاهانی گفته می‌شود؟

گیاهان آپارتمانی گلدار گیاهان مقاومی هستند که می‌توانند در داخل آپارتمان و فضای بسته رشد کنند و گل بدهند. این گیاهان علاوه بر تزئینی بودن و کمک به تصفیه هوا، قابلیت گلدهی نیز دارند. معمولاً اکثر گیاهان آپارتمانی گلدار همیشه سبز هستند و شرایط رشد سختی ندارند.

✅تاریخچه گیاهان گلدار چیست؟

تاریخچه گیاهان گلدار به بیش از 130 میلیون سال پیش می‌رسد و بیش از 90 درصد از قلمرو گیاهان را تشکیل می‌دهند. این گونه‌های گیاهی در هر زیستگاه روی زمین، از جمله جنگل‌های انبوه، مراتع، بیابان‌ها و قله‌های آلپ رشد می‌کنند.

✅قبل از خرید گیاهان گلدار چه مواردی را باید در نظر گرفت؟

قبل از خرید گیاهان آپارتمانی گلدار برخی نکات را باید در نظر بگیرید؛ مثلاً تا حد امکان آب و هوای گرمسیری را برای آن‌ها شبیه سازی کنید، هنگام خرید آن‌ها حتماً از فروشنده یا کارشناس در مورد شرایط نگهداری آن‌ها سوال کنید، هنگام حمل و نقل این گیاهان مراقب باشید دمای آن‌ها زیاد تغییر نکند، کود مناسب برای آن‌ها بخرید و محل نهایی و دائمی آن را مشخص کنید تا نیازی به تعویض چندباره مکان نگهداری آن‌ها نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *