گیاهان اداری بهترین همراهان شما هستند. ما ساعات زیادی از روز را در محل کار میگذرانیم. برای رهایی از یکنواختی محیط کار و شرکت از چه ترفندی استفاده کنیم؟ از آنجایی که انسان به طبیعت عادت کرده و بهترین منبع انرژی برای او طبیعت است، یک راهکار عالی برای بازیابی انرژی از دست رفته در کار، قرار دادن گیاهان در محیط کار خواهد بود. در این مقاله در مورد بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار صحبت خواهیم کرد. محل کار جایگاه خانه دوم ما را دارد، پس بهتر است طراوت و زندگی را در محیط کار خود جاری کنیم. گیاهانی که در محیط اداری مورد استفاده قرار میگیرند به نگهداری کمتری نیاز دارند و اگر آبیاری آنها فراموش شود از بین نمیروند.
گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
با توجه به اینکه استفاده از گل و گیاه در محیط کار بسیار جذاب است و باعث ایجاد حس نشاط و شادابی در فضا میشود، باید از گیاهانی استفاده کنید که مناسب محیط کار و اداره بوده و ماندگاری طولانی مدتی داشته باشند. صرفاً قرار دادن یک گیاه کوچک روی میز و مراقبت از آن میتواند حال ما را خوب کند؛ اما از آنجایی که گیاهان پژمرده تأثیر مثبتی بر محیط کار ندارند، بهتر است گیاهانی را انتخاب کنیم که نه تنها مقاومت بالایی از خود نشان دهند، بلکه به خوبی با شرایط محل کارمان سازگاری داشته باشند.
گل آپارتمانی که برای محل کار استفاده میکنید باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- گیاهان همیشه سبز یا چهار فصل
- گیاهان مقاوم در برابر نور و شرایط آبیاری متفاوت
- عدم جذب حشرات
- بوی قوی نداشته باشند
- ترجیحاً باید تصفیه کننده هوا و جذب کننده آلودگیهای محیطی باشند
- به نگهداری زیادی مانند کود دهی و آفتکشها نیاز نداشته باشند
- غیر حساسیتزا باشند
- این گیاهان کمتر برگهای خشک و ضایعات تولید کنند
- چنین گیاهانی نباید سریع رشد کنند و به طور مداوم نیازی به تعویض گلدان آنها نباشد.
- گیاهان مقاوم در برابر اختلاف دمای بالا
- گیاهانی که مراقبت از آنها آسان است و نیاز به توجه کمی دارند
نحوه نگهداری گل و گیاه در محل کار
برای اینکه گیاه مناسب برای محل کار خود را انتخاب کنید، باید بدانید چه مقدار فضا برای گل و گیاه در محل کار خود دارید و چقدر میتوانید برای مراقبت از این گیاهان وقت بگذارید؟
بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار آنهایی هستند که نیاز به مراقبت کمی دارند، با این حال پس از انتخاب و خرید گیاه مناسب برای محل کار خود باید موارد زیر را برای نگهداری از گیاه رعایت کنید:
- محیط کار خود را از نظر میزان نور بررسی کنید. برخی از گیاهان در مکانهایی با نور زیاد و برخی دیگر در مکانهایی با نور کم رشد میکنند. البته میزان نور محیط کار را میتوان با لامپهای فلورسنت تنظیم کرد؛ اما باید این را نیز در نظر داشته باشید، برخی از گیاهان در شرایط نوری لامپهای فلورسنت نمیتوانند رشد کنند.
- فواصل آبیاری گیاه را باید در نظر داشته باشید و در زمان مناسب آن را آبیاری کنید.
- معمولاً این گیاهان کمتر نیاز به تعویض خاک و گلدان دارند، با این حال توصیه میشود هر چند وقت یکبار خاک گیاه را تعویض کنید.
معرفی بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار
در ادامه به معرفی بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار میپردازیم:
۱. سانسوریا
سانسوریا که با نام گیاه مریم نیز شناخته میشود، یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار است. سانسوریا گیاهی بسیار مقاوم است و یکی از بهترین گزینهها برای مبتدیان در این زمینه محسوب میشود. این گیاه بدون آب و در نور کم میتواند تا 1 ماه دوام بیاورد.
برگهای شمشیری شکل و کشیده آن جلوه زیبایی به فضای کاری شما میدهد. برخی از گونههای سانسوریا بسیار بلند میشوند. اگر فضای کم دارید، گونههایی از سانسوریا را انتخاب کنید که کمتر رشد میکنند.
۲. بنفشه آفریقایی
بنفشه آفریقایی گیاهی با برگهای کرکی، یکی از گلهای مورد علاقه طرفداران گیاهان گلدار است. این گیاه رطوبت و دمای متوسط را تحمل میکند. اگرچه نور کافی برای گلدهی گیاه لازم است، بنفشه آفریقایی به نور مستقیم خورشید خیلی حساس نیست. لامپهای فلورسنت که مستقیماً در بالای گلدان در فاصله مناسب قرار میگیرند برای گلدهی گیاه مناسب هستند. این بنفشهها مینیاتوری و کوچک هستند. قطر کل گیاه کمتر از 15 سانتیمتر است و در نتیجه این گیاه گزینه بسیار مناسبی برای محیط کار با فضای محدود خواهد بود.
۳. پاپیتال
پاپیتال یکی دیگر از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار است. شاخههای انتهایی پاپیتال جلوه بهتری به میز کار خسته کننده میدهند. این گیاه برای رشد در داخل اتاق به نور و آب متوسطی نیاز دارد. رشد این گیاه نسبتاً زیاد است و میتوانید آن را با نخ و طناب در جای مناسبی ببندید و جلوهای دلپذیر به اطراف ببخشید.
نام علمی این گیاه Hedera helix است که گونههای مختلفی دارد. اگر فضای زیادی ندارید، گونههای کوتاه آن را انتخاب کنید. اگر از طرفداران شاخ و برگهای پیچیده هستید، گونههایی از این گیاه هستند که فضای محیط کار شما را زیبا میکنند.
۴. زامیفولیا
یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار، زامیفولیا است. نگهداری از این گیاه بسیار آسان است. ساقههای ضخیم و ریشههای پیازی متراکم زامیفولیا آب زیادی را در خود نگه میدارد و آبیاری روزانه این گیاه را غیر ضروری میکند.
زامیفولیا یکی از گیاهان مورد علاقه کسانی است که سابقه طولانی در نگهداری گل و گیاه ندارند. این گیاه در نور کم زنده میماند و به ویژه برای روزهای تاریک زمستان مناسب است. لامپهای فلورسنت نیز نیاز به نور زامیفولیا را پاسخ میدهند. همچنین زامیفولیا به کود شیمیایی کمی نیاز دارد و درگیر آفات نمیشود.
۵. آلوئه ورا
نگهداری از آلوئه ورا بسیار آسان است و بدون شک یکی از بهترین گزینهها برای محل کار خواهد بود. آلوئه ورا همچنین خاصیت تصفیه کننده هوا را دارد. ژل موجود در ساقه این گیاه خواص درمانی دارد. بهتر است آلوئه ورا را نزدیک پنجره قرار دهید و هر 2 هفته یکبار آبیاری کنید. این گیاه را در خاک مخصوص کاکتوسها با زهکشی خوب بکارید.
۶. فیلودندرون
فرقی نمیکند فضای کاری نور خوبی داشته باشد یا نه فیلودندرون یکی دیگر از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار خواهد بود. فیلودندرون به مراقبت خاصی نیاز ندارد. برگهای سبز روشن این گیاه محیط کار شما را شاداب میکنند. فیلودندرون در گلدانهای آویز نیز جذاب به نظر میرسد. این گیاه به تصفیه هوا کمک میکند و محیطی سالم و زیبا برای شما ایجاد خواهد کرد. مه پاشی گیاه را با اسپری آب فراموش نکنید و گیاه را مرطوب نگه دارید. همچنین میتوانید از گلدانهای خودآبیاری برای نگهداری فیلودندرون استفاده کنید.
۷. تیلاندسیا
تیلاندسیا نوعی گیاه هوازی است. برای پرورش این گیاه یا دیگر گونههای هوازی نیاز به خاک ندارید. میتوانید گیاه هوازی مورد نظر خود را با نخ روی یک تکه چوب قرار دهید یا یک گلدان کوچک تراریومی را با انواع گیاهان هوازی پر کنید. حتی میتوانید آن را در یک قفسه یا در یک ظرف نگهداری کنید.
هر 2 یا 3 روز گیاه را با اسپری آب، مه پاش کنید. این گیاه به نور زیادی نیاز ندارد، اما اگر نور خوبی به آن برسد بیشتر گل میدهد و سالمتر خواهد ماند. گردش هوای مناسب نیز به یک گیاه هوازی سالم و تازه کمک میکند.
۸. اگزالیس
گیاه اگزالیس به گل پروانه یا شبدر زینتی نیز معروف است. این گیاه با رنگ بنفش خود میتواند حال و هوای محیط کار شما را به کلی تغییر دهد. اگزالیس رطوبت کم و نور خوب را دوست دارد. بهتر است گلدان را در جایی قرار دهید که نور مستقیم به آن نتابد، در غیر این صورت، برگهای اگزالیس سبز میشوند.
۹. بگونیا رکس
یکی دیگر از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار، بگونیا رکس است. بگونیا انواع مختلفی دارد که نمای زیبایی به فضای کاری شما میبخشد. شاخ و برگ این گیاه در رنگهای متنوع به صورت راه راه، نقطهای و حتی الگوهای چرخشی از رنگهای نقرهای، بنفش، قرمز و سبز یافت میشوند. بگونیا رکس با نور کم سازگار است، اما برای رشد مداوم نیاز به رطوبت کافی دارد.
۱۰. بامبو خوش شانس
بامبو خوش شانس یا لاکی بامبو یکی از جالبترین گیاهان برای محل کار است. گفته میشود که این گیاه انرژیهای منفی را دفع میکند. بامبو عاشق نور کم و غیرمستقیم خورشید است و میتوان آن را هم در خاک و هم در آب نگهداری کرد. ساقههای بامبو خوش شانس به اشکال مختلف بریده میشوند و ظاهر زیبایی دارند.
۱۱. پتوس
پتوس یک گیاه همیشه سبز است که برگهای آن بزرگ و گاه به شکل قلب هستند و در رنگها و شکلهای مختلفی وجود دارند. این گیاه سازگاری مناسبی با آب و هوای آپارتمانی و نور کم دارد. از این رو، یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار خواهد بود. این گیاه زیبا و بالارونده به محیط کار شما جلوه بسیار دلپذیری میدهد.
۱۲. آگلونما
آگلونما گیاهی است که به دلیل رنگ برگهایش محبوبیت زیادی دارد. برگهای این گیاه دارای لکههای سبز تیره، نقرهای یا قرمز هستند. زیستگاه آگلونما در جنوب شرقی آسیا است. گلهای سفید این گیاه در فصل تابستان شکوفا میشوند. آگلونما به نور غیر مستقیم، محیط گرم و رطوبت نیاز دارد.
۱۳. فیکوس بنجامین
فیکوس بنجامین یکی از گیاهان چند منظوره است که ظاهری جذاب به محیط اطراف خود میبخشد. فیکوس بنجامین در جنگلهای هند، جنوب آسیا و شمال استرالیا رشد میکند. با این حال، با محیطهای آپارتمانی نیز سازگار است. باد سرد به گیاه آسیب میرساند. نور غیر مستقیم کم تا متوسط، حرارت زیاد و خاک همیشه مرطوب برای فیکوس بنجامین بهترین فضا را ایجاد میکنند.
۱۴. آناناسیان
گیاه آناناسیان یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار در قسمت پذیرش یا در امتداد راهروهای اداری است. آناناسیان ممکن است در ابتدا به مراقبت بیشتری برای گلدهی نیاز داشته باشد؛ اما زمانی که این گیاه شکوفه دهد نیاز به مراقبت خاصی جز آبیاری گاه و بیگاه ندارد. این گیاه نیازی به کود نیز ندارد، فقط هر از چند گاهی به آن سر بزنید و به آن آب بدهید.
۱۵. اسپاتی فیلوم
یکی دیگر از بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار، اسپاتی فیلوم است که به آن گل قاشقی نیز میگویند. این گیاه دارای برگهای سبز براق و پهن است و گلهای آن معمولاً در تابستان روی خوشههای سفید استوانهای شکل میرویند. این گیاه به نور کمی نیاز دارد، بنابراین گزینهای بسیار محبوب برای محیط اداری است. اگر گه گاهی گیاه خود را بیش از حد آبیاری کنید، اسپاتی فیلوم به راحتی و برای مدت طولانی به زندگی خود ادامه میدهد. اسپاتی فیلوم علاوه بر ظاهر زیبا، دارای خواص تصفیه هوا و سمزدایی نیز است.
سخن پایانی
در این مطلب در مورد بهترین گیاهان آپارتمانی برای اتاق کار و ویژگیهای آنها صحبت کردیم. شما میتوانید با توجه به شرایط نگهداری، میزان نور و رطوبت محیط کار بهترین گیاه را با توجه به سلیقه خود انتخاب کرده و با خرید گلهای مناسب دفتر کار خود را تزیین کنید.
بیشتر گیاهانی که نقش مهمی در پاکسازی هوای اطراف خود دارند و به دلیل زیبایی بصری، نگهداری نسبتاً کمتر، آبیاری و عادت به نور کم، مناسب برای محل کار هستند و میتوانند انرژی مثبت در افراد ایجاد کنند، برخی از آنها دارای سایز بزرگ و مناسب برای فضای بیشتر و برخی کوچکتر هستند که میتوان آنها را روی میز قرار داد، برخی از گیاهان محل کار را میتوان به عنوان گیاهان آویزان استفاده کرد. در انتها میتوانید به صفحه ارسال گل به اصفهان مراجعه و از بین متنوع ترین گل ها انتخاب فوق العاده ای داشته باشید.
سوالات متداول
✅گیاهانی که برای محیط کار استفاده میکنیم چه خواصی باید داشته باشند؟
این گیاهان باید مقاوم بوده و مراقبت از آن آسان باشد. از دیگر ویژگیهای این گیاهان میتوان به همیشه سبز بودن، دارای خواص تصفیه کننده هوا و جذب آلایندهها، سرعت رشد پایین و غیر حساسیتزا بودن اشاره کرد.
✅مزایای نگهداری گیاه در محیط کار چیست؟
از مزایای نگهداری گیاه در محیط کار میتوان به بهرهوری، احساس رضایت شغلی، افزایش رطوبت، آرامش و انرژی مثبت و ایجاد دکوراسیونی شیک اشاره کرد.
✅چگونه میتوان از گیاهان در محیط کار استفاده کرد؟
آویزان کردن گیاه از سقف، استفاده از گیاهان در پارتیشن، استفاده از دیوارهای سبز، تراریوم، باغچههای گلدانی، گیاهان بزرگ، گلدانهای دیواری از جمله ایدههایی هستند که برای استفاده از گیاهان آپارتمانی در محیط کار میتوان به کار گرفت.